Foto: Alejandro Escamilla

Kennismakingscursus met de computer en het internet

Praktijk

vzw Argos is een centrum voor begeleiding, opleiding en tewerkstelling. Ze organiseren tal van opleidingen en vormingen waaronder ook workshops ICT en cursussen om te leren werken met de computer en het internet. 

De project wil de digitale kloof verkleinen door het werken met de computer en het internet voor iedereen mogelijk te maken. De cursus is een beginnerscursus waarin de cursisten onder andere leren werken met de muis, het toetsenbord, het internet, e-mailen, Word, enzovoort. De cursisten krijgen gedurende 8 weken les in onze computerklas à rato van 3 uur per week. We starten vanaf nul en maken de cursisten week na week sterker.

Stap 1: Voorbereiding
Iedere cursist schrijft in voor een cursus. De lessen worden voorbereid.

Stap 2: Uitvoering
De cursist komt één keer per week gedurende acht weken lang naar de computerles. Daar krijgt de cursist op een laagdrempelige en positieve manier les. De lessen worden al doende gegeven. Het zijn echte praktijklessen. De cursisten hebben allemaal verschillende achtergronden (senioren, anderstaligen, werkzoekenden, ...). Er is een pauze voorzien met een tas koffie. Het ideale moment om elkaar te leren kennen en verhalen uit te wisselen.

Stap 3: Nazorg
Na 8 weken kunnen de cursisten wekelijks op donderdag van 15u tot 17u naar de open computerklas komen om verder te oefenen of om computervragen te stellen. Daarnaast kunnen ze ook nog aanvullende workshops volgen zoals bijvoorbeeld 'dropbox' of 'foto's bewerken'.

Infrastructuur: Pc's en beamer

Educatief materiaal: Cursus en whiteboard


Tijdsbesteding:

  • 4 uur per week (in periodes van 8 weken)

 Aantal deelnemers:

  • Max. 12 deelnemers
     

Partner: Stad Ieper

Werken mee aan dit initiatief